Chipul Sfintei Noi Muceniţe Alexandra Diakova, soră de mănăstire, Rusia (1 martie)

În închisoarea Taganskaia din Moscova, în anul muceniciei sale, 1938

(Sursă: http://www.fond.ru/userfiles/person/297/full_1226356540.jpg)

Aceasta a mărturisit dreapta credinţă în perioada regimului ateu, fiind arestată în anul 1931 şi răbdând asprimea lagărului de muncă vreme de 3 ani. Fiind eliberată, merse în satul natal unde împlini slujba de paznic, însă păstrând în inimă vie căldura rugăciunii şi răbdarea a toate ca fiind primite din mâna cea atotputernică a lui Dumnezeu. În anul 1938, fu arestată din nou, supusă la nemiloase interogatorii, iar mai apoi, în acelaşi an, se învrednici a primi cununa muceniciei, fiind numărată cu sfinţii în vremurile din urmă.

Reclame
Published in: on 1 martie, 2011 at 01:10  Comments (9)  
Tags: , , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://sfintisiicoane.wordpress.com/2011/03/01/chipul-sfintei-noi-mucenite-alexandra-diakova-sora-de-manastire-rusia-1-martie/trackback/

RSS feed for comments on this post.

9 comentariiLasă un comentariu

 1. unde pot citi viata acestei mucenite

 2. link-ul este in limba Rusa si mar interesa foarte mult ,cum as putea sa-l traduc sau exista alta solutie? va rog sa ma ajutati.

 3. am reusit cu google translate,exista si icoane cu aceasta mucenita?

  • Doamne ajuta, Claudiu!
   Ne bucuram mult ca ai izbutit macar in parte sa deslusesti viata Sfintei Mucenite Alexandra!
   Din toate cate le-am aflat de-a lungul vremii, am vazut ca numai unei parti dintre sfintii marturisitori rusi ai veacului al XX-lea li s-a pictat icoana, printre cei pentru care nu am aflat icoana este si Sfanta Mucenita. Ceea ce nu le imputineaza cinstirea de catre credinciosi si de catre Biserica, caci ei au fost canonizati dupa toata randuiala Bisericii Ortodoxe.
   Poate ca in timp i se va face si Sfintei Alexandra cinstirea dupa cuviinta prin pictarea unei icoane.
   Tot ce putem sa iti mai trimitem pentru acum este acest link: http://213.171.53.29/foto_1/oc0-78.jpg .
   Daca vom mai afla altceva, iti vom da de veste!
   Cu calde doriri de mantuire,
   Echipa Sfinti si icoane

 4. am o ultima intrebare, este bine sa ne rugam acestor sfinti? sunt canonizati? exista pomenirea lor in sinaxarul ortodox? va rog sa ma indrumati. Va multumesc in mod deosebit

  • Doamne ajuta, Claudiu!
   Stiind ca suntem cel mai putin in masura sa raspundem la intrebari esentiale privind dreapta credinta si dreapta slavire, putem spune numai ca gandul de temelie al blogului a fost de a aduce dinaintea inimilor prietenilor nostri si a celor care il vor mai afla frumusetea oamenilor celor bineplacuti lui Dumnezeu, si tot de la inceput am spus sa ii punem pe cei proslaviti de Biserica. Mai sunt multi sfinti necanonizati si poate si mai multi necunoscuti, de sfintenia si vrednicia lor de a fi cinstiti nu ne indoim, insa Dumnezeu cel Atotputernic stie cand sa randuiasca cinstirea fiecarui sfant in parte. Deci noi ne straduim sa ii punem numai pe cei canonizati. Unii ne poate sunt mai putin cunoscuti pentru ca sinaxarele popoarelor ortodoxe sunt mult mai vaste decat cele care sunt puse in cartile noastre de la strana.
   Astfel, straduinta noastra acopera numai o mica parte si numai dintre sfintii deja canonizati de Biserica.
   Cu bucurie si calde doriri de mantuire,
   Echipa Sfinti si icoane

 5. poti sa te rogi si la sfinti necanonizati spre exemplu sf arsenie boca

  • Doamne ajuta, Daniel!
   Nu noi suntem cel mai puţin în măsură să dăm răspunsuri, acest blog este numai roada evlaviei şi la această evlavie ne vom hotărnici demersul nostru.
   Timpurile sunt în mâna atotputernică şi atotştiutoare a lui Dumnezeu, la fel canonizările care se fac. Iar noi cinstim după cum ne îndeamnă inima pe Sfinţii la care avem evlavie şi lăsăm în puterea Domnului să proslăvească pe Sfinţii Săi care sunt atât de numeroşi: cei mai mulţi sunt neştiuţi de nimeni, o parte sunt cunoscuţi însă necanonizaţi, iar altă parte sunt canonizaţi. Al nostru e să petrecem în cuminţenie, cinstind cele pe care le simţim mai aproape de inima noastră şi susţinând şi sfinţenia celor încă necanonizaţi însă cu toată buna-cuviinţă spre care ne călăuzeşte Biserica în toată viaţa noastră.
   Noi aici aşezăm numai pe Sfinţii proslăviţi, însă avem evlavie pentru toţi Sfinţii, deci şi pentru cei necanonizaţi. Însă rămânem la gândul de temelie al blogului: de aşeza sfinţii deja canonizaţi de Biserică.
   Lăsând cursul istoriei să îl rânduiască Dumnezeu şi punând dinaintea sfinţilor proslăviţi şi neproslăviţi evlavia noastră, nădăjduim să primeşti răspuns mai temeinic de la minţile luminate de Dumnezeu a răspunde la astfel de întrebări. Noi suntem numai nişte simpli credincioşi.
   Cu calde doriri de mântuire,
   Echipa Sfinţi şi icoane


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: