Sfânta Cuvioasă Matrona din Moscova, Rusia (19 aprilie)

(Sursă: http://alphastoredesign.com/search-images/www.holytrinitystore.com/images/st-matrona-gold-foil-ir-714.jpg)

(Sursă: http://www.miriamturism.ro/galerie/Sf_Matrona1.jpg)

Aceasta se născu în familia unor ţărani săraci din satul Sebino, guberia Tula.  Încă de la început Dumnezeu dori să descopere pe vasul Său cel ales, căci în vremea afundării în apa Botezului, se văzu stâlp de tămâie cu bună mireasmă ridicându-se din cristelniţă. Văzând minunea, evlaviosul preot Vasile spuse tuturor celor prezenţi de sfinţenia acestui copil. Mai mult, pe pieptul pruncei se putea vedea o ridicătură în semnul crucii.

Întrucât din naştere fu lipsită de vedere, copiii adesea o batjocoreau, iar fetele mai mari o băteau cu urzică, pricină pentru care încă din copilărie se ferea de oameni, încetând să mai iasă din casă şi dăruindu-se rugăciunii şi cugetării la cele dumnezeieşti. Locuind în apropierea bisericii satului, mergea la toate slujbele, stând neclintită şi învăţând cu timpul toate cântările.

Chiar de îi lipsea vederea cea din afară, vederea cea duhovnicească o făcu să iubească nespus de mult icoanele, astfel că în odaia sa întregul perete de sus până jos era plin de icoane în faţa cărora ardeau neîncetat candele şi dinaintea cărora petrecea îndelungate ceasuri în rugăciune, cuprinzând în inima sa de copil întreaga lume.

Pe când avea 6-7 ani, se arătară darurile bogate pe care Dumnezeu le vărsase într-însa, căci putea vedea limpede gândurile şi păcatele oamenilor.

Datorită purtării de grijă a boierului satului, sfânta Matrona se învrednici să facă pelerinaje la Kiev, Moscova şi Sankt Petersburg. Pe când intră în Catedrala Sfântului Andrei unde slujea sfântul Ioan de Kronstadt (pomenit la 20 decembrie, ziua adormirii sale din anul 1908, si 8 iunie, ziua proslavirii sale, 1990), sfântul părinte porunci ca poporul să se dea la o parte şi să îi facă loc tinerei Matrona, pe atunci de numai 14 ani, numind-o „al optulea stâlp al Rusiei”.

Pe când avea 17 ani, Dumnezeu o lipsi pe sfânta Matrona de mângâierea pelerinajelor, luându-i pe neaşteptate puterea de a merge. Din acea clipă petrecu tot restul vieţii mai mult întinsă pe pat, dăruindu-se cu mai multă osârdie rugăciunii, postirii şi mângâierii celor ce veneau la dânsa.

Curând sosiră vremuri grele şi tulburi peste Rusia: revoluţia, împărţirea pământurilor şi foametea.

În anul 1925, pe când avea 40 de ani, sfânta maică veni să locuiască în Moscova, petrecând în răstimpuri scurte în case ale creştinilor, unde venea mulţime mare de popor pentru a primi mângâiere şi izbăvire de mâhniri şi necazuri. Iar dânsa îi  liniştea, îi mângâia pe cap, îi însemna cu sfânta cruce şi le spunea cuvinte de încurajare. Uneori glumea, alteori era aspră. Câteodată spunea numai un cuvânt şi sufletul se tămăduia de tulburare şi tristeţe.

Nu cu multă vreme înaintea adormirii sale, le spunea celor apropiaţi:

– Toţi, toţi să veniţi la mine şi să-mi povestiţi necazurile voastre, de parcă aş fi vie, căci eu vă voi vedea, vă voi auzi şi vă voi ajuta!

şi

– Agăţaţi-vă cu toţii de călcâiul meu şi vă veţi mântui, nu vă desprindeţi de mine, ţineţi-vă cât mai strâns!

La 2 mai 1952, se mută în lăcaşurile cele de sus, iar la 8 martie 1998, se aflară moaştele sale necuprinse de stricăciune răspândind bună mireasmă şi izvorând fără oprire minuni, care se aşezară cu multă evlavie în mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Moscova. Peste un an, la 2 mai 1999, sfânta Matrona fu trecută în rândul sfinţilor, cinstirea sa răspândindu-se apoi în lumea întreagă pentru  marea mulţime de minuni săvârşite prin mijlocirea sfintei noastre maici.

Viaţa, minunile şi acatistul sfintei în

+ * + * +

Zid şi acoperământ erai în timpul vieţii tale, fericită maică, tuturor celor ce alergau la tine şi după moarte nu încetezi să mijloceşti înaintea lui Dumnezeu pentru cei ce cu credinţă vin la mormântul tău. Pentru aceasta, auzi-ne pe noi, păcătoşii, îndureraţi şi de multe necazuri fiind stăpâniţi şi nădăjduind toţi în ajutorul rugăciunilor tale, îţi cântăm: (…)

Bucură-te, cuvioasă maică Matrona, caldă rugătoare lui Dumnezeu pentru noi!

Acatistul Sfintei Cuvioase Matrona din Moscova (clic aici)

+* + * +

(Sursă: http://foto.mail.ru/list/negativa.net/5236/5239.html#5241)

(Sursă: http://lh5.ggpht.com/_xJFV31Ae_fg/S3mgqyLoXPI/AAAAAAAABLc/OF4N1G1lQYA/IMG_4916.jpg)

(Sursă: http://foto.mail.ru/list/negativa.net/5236/5239.html#5239)

(Sursă: http://www.chernetskaya.ru/blog/wp-content/121.gif)

(Sursă: http://foto.mail.ru/list/negativa.net/5236/5239.html#5243)

(Sursă: http://www.babyblog.ru/user/ortodoxirusalem/1162078)

(Sursă: http://www.rel.gr/photo/displayimage.php?pid=1661&fullsize=1)

(Sursă: http://www.rel.gr/photo/displayimage.php?pid=1659&fullsize=1)

(Sursă: http://www.rel.gr/photo/displayimage.php?pid=1259&fullsize=1)

+ * + * +

Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Moscova

(Sursă: http://www.patriarchia.ru/db/text/634494.html)

Reclame
Published in: on 19 Aprilie, 2011 at 00:21  Comments (103)  
Tags: , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://sfintisiicoane.wordpress.com/2011/04/19/sfanta-cuvioasa-matrona-din-moscova-rusia-19-aprilie/trackback/

RSS feed for comments on this post.

103 comentariiLasă un comentariu

 1. Sfinta Maica Matrona, multumesc pentru rigaciunile tale lui Dumnezeu si Maicii Domnului! Intr-adevar prin tine, Domnul face minuni!

 2. Matiusca Matronusca ajutama maicuta mea sa pot gasi cit mai repede suma de bani pe care am imprumutat-o si s-o pot intoarce si sa ma curat de toate datoriile ce din prostie l-am facut. Ajuta-ma Maicuta Matrona !!!! Multumesc pentru ca Sf.Matroana ne ajuta sa ne incredem in Voia Domnului si mai mult. Sf. Matrona roagate pentru noi

 3. Sfinta Matroana te rog ajuta-ma si pe mine ,aduo pe Sorana copila mea la casa parintiulor ei care o iubesc si ii duc dorul, sanatoasa ,si aduo la religia la care ea sa nascut si crescut ,ajut-o pe Adeline sa-si gaseasca adevaratu drum in viatza,ajutal pe Andrei sa devina un bun crestin sa aibe respect pentru Flori si toti cei din jur si munca lui ,ajut-o pe Daniela sa-si recapete vederea ,sa inlature minia care ii mentine boala ,ajuta-l pe Antonio sa se vindeca de cancer si sa aiba vindecare in boala lui de inima .Multumesc SF.MATRONA ca ascultindu-ma ii dai sperantza .

 4. Multumesc din tot sufletul BLAJINA MATRONA!! Slava DOMNULUI pentru toate minunile LUI!! Datorita TIE, BLAJINA, am azi o familie frumoasa si sanatoasa! Multumesc ca te-ai rugat la D-ZEU in momentul meu de cumpana si ai facut O MINUNE, de unde a rezultat familia mea. SLAVA LUI D-ZEU!!Ai mila si de aceasta data, BLAJINA MATRONUSCA, roaga-te lui D-ZEU sa-mi gasesc un job bun si sa-mi trimita har si istetime sa fiu o buna profesionista; precum si sotului meu sa-i trimita har si spor in afaceri, sa aiba de unde ajuta si pe altii: precum si copilului nostru sa-i trimita har, sa invete bine si sa creasca frumos educat, un bun crestin ortodox. Iarta-ne BLAJINA MATRONUSCA si milueste-ne pe noi, robii lui D-zeu. Roaga-TE lui
  D-ZEU sa ne dea sanatate si minte. SLAVA LUI D-ZEU!

 5. SFANTA MATRONA AZI AM AFLAT DE TINE DE LA DUHOVNICUL MEU …IN MAINILE TALE IMI INCREDINTAZ VIATA SI AJUTA MA SA FIU O BUNA CRESTINA !!!!

 6. Azi am aflat despre Sfanta Matrona cea Oarba. Pentru rugaciunile sale sa ne miluiasca Dumnezeu pe noi pacatosii.

 7. Sfanta Matrona roaga-L pe bunul Dumnezeu sa ne dea parte de prunci si sa ne ierte pacatele pentru care ne-a fost oprit pana acum acest dar!

 8. Sfsnta Mucenita Matroana,floare aleasa a lui Hristos,roaga-te pentru mine,pacatoasa!
  Tu ce stii cei suferinta si umilinta,tu ce stii ce-i boala si nevointa,ridica-ma pe mine din neputinta,din, durere si teama,din intuneric si necazuri.
  SFANTA CUVIOASA MAICA .MATROANA,calda rugatoare catre Dumnezeu,auzi-ma si pe mine pacatoasa Daniela,caci nadajduiesc in ajutorul rugaciunilor Tale,caci Tu,Sfanta Matroana,desi n-ai vazut llumea exterioara l-ai vazut din nastere pe Dumnezeu,iar acum stai de-a dreapta fiului sau iubit.

 9. sfinta Matrona,roaga-L pe Domnu Isus Hristos sa ma ajute sa dau cu bine examenele de bac.Dumnezeu sami dea sanatate si minte.intradevar,prin tine Dumnezeu face minuni.

 10. sfinta Mtrona roagate la Dumnezeu pentru sanatatea kopiilor mei pentru sanatatea mea a sotului si a rudelor si aparene de toate rele amin

 11. sfinta Matrona,roaga-L pe Domnu Isus Hristos ca sa sustin mine bacul la matematica, te rog din tot sufletul meu,esti unica mea speranta.prin tine Dumnezeu face minuni.Amin.

 12. sf. matrona intoarcemi-l inapoi pe prietenul meu cei plecat in india si as vrea sanatate parintilor mei si fericire la toata lumea si iubire

 13. Sfinta Maika Matrona. Ajutama sa merg pe kale dreapta in viata. Sa ma instalez la serviciu bun sa pot sami intretin fika. Si sa pot si eu sai ajut pe altii. In numele Tatalui si Fiului si Sfintului Duh Amin. Sfinta Maika Matrona. Dami minte si noroc.

 14. Sfanta Matroana, iarta-ma ca nu am stiut despre tine pana azi. Slavita sa fie imparatia in care te afli. Ma rog pentru copii mei Diana si Roman , ajuta-i sa gaseasca adevarata misiune in viata, sa se intareasca in credinta fata de Domnul nostru Dumnezeu atotputernic. Ajuta-i sa isi gaseasca dragostea adevarata pentru toata viata, sa aiba familii iubitoare , sa domneasca pacea si linistea in sufletele lor. Ajuta-i sa fie in activitatea lor de folos oamenilor, sa faca viata aici pe pamant frumoasa.Pe cei decedati iarta-i de toate pacatele, umplele sufletele cu acele valori care sa le permita sa fie in imparatia domnului. Pe mine pacatoasa iarta-ma si ajuta-ma sa imi indeplinesc misunea mea, sa am afaceri frumoase in toate tarile unde am inceput, ajuta-ma sa fiu iubitoare de oameni, sa fiu calma, harnica si evlavioasa. Daca crezi ca trebuie sa am un barbat intelept alaturi nu intarzia sa mi-l trimiti. Multumesc. Amin. Slava tie acum si pururea si in vecii vecilor amin.

 15. Sf Matroana pomeneste-ne lui Hristos! nu te scarbi de intinaciunea noastra si miluieste-ne pt numele lui Hristos!

 16. SFANTA CUVIOASA MATRONA, MILUIESE-NE PE NOI, PACATOSII! ROAGA PE BUNULUI NOSTRU DUMNEZEU PENTRU IERTAREA PACATELOR NOASRRTRE SI PENTRU LINISTE SUFLETEASCA! NU-TI INTOARCE FATA TA DE LA NOI, CI CU PUTEREA TA, NE AJUTA PE NOI, CEI CE NADAJDUIM INTRU TINE! AMIN!

 17. SFANTA CUVIOASA MATRONA, MILUIESE-NE PE NOI, PACATOSII! ROAGA PE BUNUL NOSTRU DUMNEZEU PENTRU IERTAREA PACATELOR NOASRRTRE SI PENTRU LINISTE SUFLETEASCA! NU-TI INTOARCE FATA TA DE LA NOI, CI CU PUTEREA TA, NE AJUTA PE NOI, CEI CE NADAJDUIM INTRU TINE! AMIN!

 18. SFANTA CUVIOASA MATRONA, MILUIESE-NE PE NOI, PACATOSII! AJUTANE CA SA GASIM DE LUCRU NU TE INDURA DE NOI PACATOSII ROAGAL PE DOMNUL NOSTRU ISUS HRISTOS SA NE MILUIASCA PE ROBII SAI GHENA SI RODICA.AJUTANE SA NE PASTRAM FAMILIA SI SA FIM FIDELI UNU FATA DE ALTU.

 19. Sfinta Maica Matrona, multumesc pentru rigaciunile tale lui Dumnezeu si Maicii Domnului! Intr-adevar prin tine, Domnul face minuni!

 20. Sfinta cuvioasa Matrona ,roagate Bunului Dumnezeu si Maicii Domnului Fecioara Maria,ca sa ajute familia mea sa se impace,lumineazai sotiei mele Diana sufletul si inima ca sa ma ierte pt toate suferintele care i leam pricinuit si sa ma ierte …sa retraga divortul si sa ne impacam ,sa ne crestem cei trei copilasi minori in credinta,dragoste,smerenie si frica de Dumnezeu.Din cauza mindriei mele si a incapatinarii am ranito tare pe sotia mea Diana,care este un om al lui Dumnezeu.Te imploooor din tot sufletul meu ajutane si nu ne lasa de batjocura demonilor,ajutane sa ne impacam si sa ne respectam si sai slujim Bunului Dumnezeu,Maicii Domnului si Tuturor Sfintilor,impreuna cu tine Sfinta cuvioasa Matrona.AMIN AMIN AMIN.Familia mea de la bunul Dumnezeu Diana,Gabriel,Mihail,Andreea si eu pacatosul Radu…rugativa Bunului Dumnezeu pt noi

 21. Preabuna si slavita Sfanta Matrona iarta-mi greseala ignorantei pentru ca nu am stiut de tine. Am o fetita de doi ani si jumatate care s-a nascut cu o tumoare la nervul optic si-si poate pierde vederea in orice moment. A trecut deja printr-un tratament chimio de un an si jumatate si urmeaza sa inceapa altul pe 12 noiembrie , pentru ca tumoarea a inceput sa creasca. Alta scapare nu avem decat credinta in Bunul Dumnezeu, pe care-l rog in fiecare clipa sa o salveze pe Irina. Te rog, Sfanta Matrona, ajuta-o si tu pe copila mea, Irina, salveaza-i vederea, pastreaza-i ochii sanatosi , alunga tumoarea din capul ei si las-o sa fie nu copil normal, sanatos, sa creasca frumos.Ii multumesc bunului Dumnezeu pentru tot ajutorul!

 22. Astazi am aflat despre Sfanta Maica Matrona – ma bucur enorm – imi pare rau ca nu am stiut pana acum! Ma voi ruga cu toata evlavia la Sfanta Maica Matrona!
  Domnul face minuni! numai ca trebuie : rabdare,rabdare…rabdare
  Doamne ajuta!

 23. Sfanta Matrona te rog roaga-te Domnului pentru iertare pacatelor mele si adu-l acasa pe sotul meu Mihai si ne invredniceste de inaltimea tainei casatoriei pe care am savarsit-o! Amin!

 24. Sfanta Matroana roaga-te DOMNULUI DUMNEZEU pentru mine pacatosul Marin! Imi doresc foarte tatre o iconita cu chipul tau, eu visandu-te cum ma binecuvantai. fii binecuvantata in veci si rogu-te depune marturie pt mine! AMIN!

 25. Matusca Matrona ma rog tie ajuta-ma sa am copii.Te rog ca planul ce mi l-am pus sa se realizeze.Ma inchin tie si ma rog auzi-ma si ma miluieste.

 26. Maicuta Matroana ma rog tie ajutane cu rugaciunea ta catre dumnezeu sa avem sanatate pace in familie si sa avem de lucru in curind si noroc la copiii mei,ne inchinam in fata ta. AMIN.

 27. Sfanta Matroana ajuta-ma sa implinesc vointa lui Dumnezeu!

 28. Sfinta Matrona ajutane pe noi pacatosii dintre care cea dintii sunt eu, am atitea lucruri facute nu la timp din ignoranta obosita de atitea dezamagiri ,lumineazane gindurile, aratane calea cea dreapta spre mintuire, redane harul muncii ,blagoslovestene cu bunavointa si ia tristetea din inimimile nostre ,Doamne ajutai pe ce datornici sa-mi intoarca banii ,Doamne Sfinta Matrona,daca ne auzi vrem si noi o surioara la cei doi fii care ii avem .Ne inchinam tie si ne rugam auzine si ne milueste pe noi.

 29. Sfinta Matrona ,ajuta-ma te rog pe mine si sotul meu sa mergem in casnicie prin intelegere si stima ,si sa ne construim locuinta noastra ,Doamne Sfinta Matrona ,pazeste fetita noastra de rele si de cumpani ,si trimite ingerasii pazitori sa o vegheze ,fie de noapte fie de zi ,,Sfinta Maica Mtrona ,ne inchinam tie si rogu-ne sa ne auzi pe noi.

 30. Sfinta Matrona ,ajuta-ma te rog pe mine si sotul meu sa mergem in casnicie prin intelegere si stima ,si sa ne construim locuinta noastra ,Doamne Sfinta Matrona ,pazeste fetita noastra de rele si de cumpani ,si trimite ingerasii pazitori sa o vegheze ,fie de noapte fie de zi ,,Sfinta Maica Mtrona ,ne inchinam tie si rogu-ne sa ne auzi pe noi.

 31. Sfinta Maica Matroana roaga-te te rog bunului Dumnezeu pentru familia mea. Ajuta-i pe nasii nostri de cununie sa infrunte toate greutatile care le apar in cale. Ajuta-ma si pe mine sa merg pe calea cea dreapta, sa pot sa fac fata cerintilor care mi se cer la lucru si sa fiu acceptat sa lucrez mai departe. Sanatate la toata lumea Ma inchin in fata ta si multumesc ca am auzit de minunile care sau intimplat datorita tie si credintii in domnul Dumnezeu.

 32. Sfinta mea Maicuta Matronusca, tu esti ingerul meu pazitor de cind te-am cunoscut! stiu ca nu ai internet si nu te uiti pe paginile web, dar stiu ca te uiti in inimile noastre! te rog Maica ajuta-ma in necazul meu, ajuta-ma sa primesc voia lui Dumnezeu si te rog usuraza-mi suferinta! Eu de rind cu mii de oameni care nadajduiesc la tine, in genunchi te rog, nu ma trece cu vederea si nu ma lasa fara mila Ta! Roaga-te Domnului sa ma ajute ca baiatul pe care il iubesc sa ma stimeze si sa tina la mine! Iar de nu e voia Domnului, usureaza-mi suferinta ca nu mai pot de durere! Iti multumesc pentru toate binefacerile Tale in viata mea! Si te implor roagate pentru toti oamenii mei dragi. Nu te intoarce de la mine Maica Sfinta, pentru pacatele mele ci fii mie o Maica Milostiva si pazeste-ma si indruma-ma. Te rog Matronusca AJUTA-MA! din toata inima te rog!

 33. Sfinta Matrona, ajuta-ma te rog pe mine si jumatatea mea sa mergem alaturi in intelegere,stima,fara minciuni,dragoste si sa ne construim locuinta noastra,sa muncim tot timpul impreuna,pazeste fetita mea si baiatul de rele si de cumpani , si sa fie cu noi tot timpul. Ai grija de noi Sfinta Matrionusca aparane de dusmanii cei vazuti si ne vazuti.

 34. Sfinta Matriona, aparani fetitele mele ,nepotelele mele si pe mine de dusmanii cei vazuti si ne vazuti,de rele ,sa fim sanatosi. Sa am de lucru tot timpul ca sa le pot ajuta.Obstacolele sa ma ocoleasca.Sfinta Matrionita dami puteri si rabdare!

 35. sfinta Matrona,iarta-ma ca pina acuma nu am stiut de tine rugindu-ma tie preaslavita putere,,,,,ajutama sa ma casatoresc degraba sa am o familie fericita,ajuta-ma sa-mi gasesc de lucru cit mai degraba si mamica sa-mi fie sanatoasa sa se bucure pu mine si sa fie mindra,sf Matrona ne inchinam tie si rogu-ne sa ne auzi pe noi,amin!

 36. Sfinta Matrona ,ajuta-ma te rog pe mine si sotul meu sa mergem in casnicie prin intelegere si stima ,si sa ne construim locuinta noastra,ajutane sa avem o fetita,si trimite ingerasii pazitori sa o vegheze ,fie de noapte fie de zi ,,Sfinta Maica Mtrona ,ne inchinam tie si rogu-ne sa ne auzi pe noi.

 37. Sfinta Matrona,Ajuta-ma in casnicie dami rabdare si cuget mie si sotului.Ajuta-ma Sfinta Matrona nu ma lasa in ispite.

  • Sfinta Matrona,Ajutane in lucru sa ne gasim un lucru bun,ajutane sfinta Matrona nu ne lasa perduti

  • Sfinta Maicuta Matrona roagate lui Dumnezeu pentru mine pacatoasa Zinaida sa -mi daruiasca Dumnezeu sanatate rabdare liniste in familie copiilor mei intelepciune credinta sa fim mindri de ei.Roagate lui Dumnezeu sa ne gasim de lucru ca sa mintuim de construit locuinta noastra si sa fim alaturi de copiii nostri scumpi.Indeparteaza de la noi toti dusmanii cei vazuti si nevazuti, indurate de toata lumia si de noi pacatosii Zinaida ,Viorel , Mihaela si Andrei preasfinta si curata Maicuta Matrona.

 38. sf.Matrona ajutatima sami gasesc de lucru,sa fie un lucru bun si bine platit,ajutatami parintii mei sa fie sanatosi si sai am alaturi mereu.Ajutama sf.Matrona nu ma lasa perdut.

 39. Sf Mationushca! Roaga-te lui Dumnezeu pentru mine, sa-mi recapat puterea ochilor, sa-mi revina starea initiala a ochilor . Am facut abuz de ei lucrand fara masura si acum indur dureri mari in ochi. Multumesc sumpa Sf. matriona, pentru prezenta ta si pentru puterea ta! In numele Tatalui si Fiului si Sf. Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin

 40. Sfinta Matronushca ajutama sa termin cu bine uniersitatea si sa fiu medic bun sa pot ajuta oamenii,ajutane Matusca Matrona sa fim o familie fericita si unita,ajutal pe sotul meu sa-si gaseasca de lucru la noi in tara si sa fim mereu impreuna.Dane te rog sanatate si putere sa putem trece peste toate.

 41. Sfinta Matronusca,ajutama si da-mi un dar ca sa pot ajuta si eu oamenii din jurul meu,sa fiu sanatos si sapot lucre ca sa pot hrani copii,multumesc.

 42. doresc sa preiau din cind in cind si de pe la dumneavoastra cite un articol, se poate?

  • Cu bucurie, căci și noi ne-am folosit de osteneala atâtor altor oameni de pretutideni, necunoscuți nouă, cărora le suntem recunoscători. Deci nu putem socoti că cele de aici sunt ale noastre, căci câte alte minți și inimi mai înainte nu au trudit mai mult decât noi pentru a aduna de pretutindeni cele ale Bisericii.
   Roade bune ostenelilor dumneavoastră!
   Echipa Sfinți și icoane

 43. Sfinta Maicuta Matrona ajutai te rog pe cei bolnavi, pe cei saraci si lumineaza mintea si sufletele celor rataciti in intuneric.

 44. Sfinta Matronusca,ajuta’ma te rog din tot sufletul in toate,ajuta’ma sa’mi gasesc un post de munca si lumineaza’mi inima si gindul,ajuta’ma sa fiu multumita de mine si de ce am,roaga’te pentru sanatatea mea si a apropiatilor mei,daruieste-mi fericire si dragoste curata.

 45. Sf.mATRONUSCA AJUTAMA SA-MI RECUPEREZ BANII.

 46. sfinta matronusca ajutama te rog sa ma lecuiesc de boala pe care o am,eu vreau sa traiesc ca am un copil si vreau sa fiu alaturi de el. ajutama ca mai degraba sa fiu alaturi de copilul meu. Dale sanatate parintilor ca tare mult ma ajuta. iti multumesc doamne pentru tot. AMIN,AMIN.

 47. sfinta matronusca ajutama terog sa scap de boala care o am si ajutami familia la un trai mai bun si iarta noua gresale nostre si ceilor care se abat asupra noastra amin binecuvintata fii maicuta noastra amin

 48. sfinta maicuta matrona , ajuta-ma pe mine, roaba lui Dumnezeu, sa dau toate examenele cu succes , pentru a merge mai departe la uni, si sa nu fiu exmatriculata! Multumesc Tie Doamne !

 49. Sfinta Maicuta Matroana,roaga-te pentru Georgeta,si Bogdan-Vasile sa ne ajute sa gasim un loc de munca,si roaga-te lui Maica Domnului pentru sufletele noastre triste.amin.

 50. Sfinta Matroana, ma rog pentru sanatatea mamicei mele, a fratelui cu toata familia, a sotului. Da-mi te rog putere, credinta, un gind bun, indruma-ma pe calea cea dreapta si ajuta-ma sa am un copilas care sa ne aduca fericirea deplina.Iti multumesc ca esti alaturi ne iarta pacatele cele multe!Amin

 51. Sfinta Matronusca, roagate pentru Tatiana si Mauro si ajutane ca sa avem copilas,si sa fim impreuna si fericiti pentru tot restul vetii!Amin

 52. Sfiinta Matronusca ,roagate pentru Anna sa fie sanatoasa sa se vindece de aceasta boala grea.Te rog ajutami fetita si ne iarta pe noi .pacatosi. Amin

 53. sf,matroana ajuto pe mama sa ajunga la moscova si sa gaseasca de lucru sa fie mama sanatoasa si sa sa ne trimata bani acasa cu bucuri dar nu cu tristete si bunici sai treaca piceoarele si sa fiu e ascultator

 54. Sfinta Matroana,iti multumim pentru tot ce ne dai in viata noastra!!!!Iti multumimim din suflet pentru cadoul cel mai important,ne-ai dat un ingeras anul 2013,pe nume Marina,pe care o asteptam nespus de mult!!!Te mai rugam de sanatate pentru toata familia noastra,in special pentru Fiodor,caci are cel mai mult nevoie acum de ea,sufera de Scleroza Multipla,o boala foarte grea si insuportabila,ajuta-l te rog si da-i putere sa-o invinga !!Iti simtim prezenta ta linga noi!!!Amin

 55. sfinta matroana roagate pentru noi andrei si ecaterina sa ne vindece de boli sa ne erte gresalele noastre sa ne dee copii sanatosi. binecuvintata fii maiculita amin

 56. Umple-ne casele de bucuria pe care o aduc copiii, iar pe noi intareste-ne ca sa ii crestem pe ei cu dragoste si intelepciune in dreapta credinta, spre slava Numelui Tau si a Sfintei Tale Biserici. Amin.

 57. Sfanta Matrona, roaga-L pe Dumnezeu sa ne ierte de pacate si sa ne daruiasca copii sanatosi si cuminti, pe care sa-l crestem cu multa dragoste.
  Iulian si Georgeta

 58. Matusca Matrona te rog din tot sufletul roga-l pe Dumnezeu sa ne binecuvinteze cu copii sa ne ierte pacatele facute cu stiinta si fara stiinta

 59. Sfinta Matronusca, roagate Bunului Dumnezeu si Maicii Domnului, ca sa ne ajute familia mea sa se impace, mi-am obijduit foarte mult sotul Dionisie, te rog din tot sufletul ajuta-ma ca sa ma ierte pentru toate suferintele pe care le-am pricinuit. Sfinta Matronusca te implor ajuta-ne ca sa crestem impreuna copilasul nostru in credinta, dragoste si smerenie… Binecuvintata fii Sfinta Matronusca…

 60. Sfinta Matronusca ajuta-ma sa rezolv toate intrebarile care le am, sa fie fata mea si cei apropiati sanatosi si raul sa ii ocoleasca,sotul Ruslan si cu fetita Victoria sa fie tot timpul linga mine,sa imi gasesc de lucru bun. Te Rog Sfinta Matronusca ajuta-ma!

 61. SFINTA MATRONUSCA , AJUTAMA SA DUC SARCINA MEA PINA LA SFIRSIT CU BINE , SI CA SOTUL SA GASEASCA DE MUNCA CA SA PUTEM CRESTE CU BINE PRUNCUL NOSTRU. TE ROG DIN SUFLET FIENE ALATURI IN MOMENTUL ACESTA GREU. AMIN!

 62. Reblogged this on indulciri cu dor.

 63. Sf Matroana, ajuta-ma sa fiu ceruta in casatorie si sa ma casatoresc cat mai repede! Amin!

 64. sf Matronusca ajuta-masa ramin insarcinata si sa nasc uncopil sanatos.Amin

 65. Sfânta Matroana, te rog ajuta-ma și imoaiei inima soțului meu , da-i bunătate și iubire și întoarce-l acasă la copilașul nostru și la mine.Dezleaga-l de aceea femeie iar ei da-i un barbat liber.iarta-ne de păcate și ajută-ne!

  • Sfanta Matroane,te rog ajutane sa sa putem avea macar un copil care sa ne umple sufletele noastre de bucurii.Amin

  • sfinta matroana vreau sa fiu iertat de toate pacatele mele si sa ai grija de familia mea si sa nui dai voie raului sa se vire intre noi si te rugam din suflet sa dai sanatate la persoanele apropiate si in viitor ajutane te rog sa dam si noi inainte te rog fii cu noi…amin

 66. Sfanta Matroana roagate te rog pentu fetita mea Cristina (Samira) sa se vindece….Cristina este un ingeras ,ea are 4 anisori dar ea nu vorbeste,nu merge,nu apuca nimic cu manutele…..este atit de neputincioasa si sufera atit de mult insa ea este nevinovata noi am mers la multi medici,am probat atitea medicamente si nimic nu ne ajuta…Noi iubim atit de mult ingerasul nostrul si acum a ramas speranta si increderea in tine Sf. Matrionushka!,….eu sunt pacatoasa,am facut multe greseli in viata dar o mai mare pedeapsa ca aceasta nu imi inchipui……de ar fi posibil sa schimb sanatatea mea cu sanatea fetitei mele nu as ezita nici un moment…ea este viata mea si eu traiesc numai cu speranta sa o vad intr-o buna zi fericita, fara dureri,jucandu-se cu alti copii….Sf.Matrionushka ajutane pe noi pacatosii sa ne vedem fetita sanatoasa sa capatam din nou fericirea….Banii,mandria, si toate celelate nu mai conteza pentru noi…viata noastra a pierdut sensul…..unica ce conteaza e fetita noastra care in fiecare zi se chinuie si cere cu ochisorii ajutor iar noi putem numai sa ne rugam si sa traim cu speranta…

 67. Sf.Matronusca iti multumesc mult,tot ce ai facut pentru noi,stiu ca sintem pacatosi,dar te rog nu ne lasa acum cind avem nevoie,de lucru

 68. maiculita matrioanusca multumesc din suflet tot ce faci pentru noi pacatosi dar te rog din tot sufletelul daruestene si noua un bebelus care nil dorim nespus demult,te rog doamne auzine rugamintea noastra

 69. Doamne ajutama sa zbor cu bine joi sa ma ingenunchez si sa ma rog la tine mare cuvioasa si ajutatoare la nevoi Matroana…….Doamne ajutama….

 70. Ajuta-ne la orice pas sfinta Matrona. Sanatate si intelegere pentru familia mea. Mama si tata sa fie sanatatosi. Intelegere si armonie cu persoana iubita si sa termin studiile cu bine si sa lucrez si in continuare.AMIN.

 71. SFINTA MATRONUSCA , AJUTAMA SA DUC SARCINA MEA PINA LA SFIRSIT CU BINE SI SA NASC UN COPIL SANATOS ,SI SA FIM SANATOSI TOATA FAMILIA MAMA,TATA,SOTUL,SORA EU SI PRUNCUL DIN MINE .DOAMNE AJUTA-NE SA DESCHIDEM O AFACERE SI SA MEARGA BINE SI AJUTANE SFINTA MATRONUSCA SA NE CONSTRUIM O CASA CU BINE AMIN!

 72. MATUSCA MATRONUSCA ROAGA-TE DOMNULUI NOSTRU ISUS CRISTOS, SI NE IARTA NOUA TOATE PACATELE NOSTRE, SI NE AJUTA FAMILIILE NOASTRE, AJUTANE CA SA PUTEM NASTE COPII SANATOSI, AJUT-O PE SORA MEA SA NASCA UN COPIL SANATOS CARE SIIL DORESTE FOARTE MULT, DA-I SI EI ACEASTA BUCURIE SA VADA CARE ESTE BUCURIA DE A AVEA UN COPIL, FAO DOAMNE FERICITA SI PE EA CA TARE MULT ISI DORESTE ASTA, DA-MI DOAMNE SI MIE UN COPILAS SANATOS, SI AS VREA CA TOATE DORINTELE MELE CELE DE A FI: MAMICA, TATICUL, SORA, CUMNATUL, COPILASUL, SOTUL SI EU SA FIM SANATOSI, SA FIM FERICITI TOTI IMPREUNA, PACE IN CASELE NOASTRE, SI PACE IN LUME, SI MULTA INTELEPCIUNE. DOAMNE AJUTA SI II MULTUMESC DOMNULUI PENTRU TOATE CELE CE MI-A DAT, SI PENTRU TOATE CELE CE LE AM, AJUTA-MI COPILASUL SA FIE SANATOS SI INTELEPT, SI PAZESTE-L DE TOATE CELE RELE. AJUTANE DOAMNE….AMIN

 73. Sfinta Matrona roaga-te lui Dumnezeu pentru familia noastra, sa fim uniti si sa nu ne mai certam. Roaga-te pentru feciorasul nostru sa fie mai linistit, sa asculte parinti si sa ne aduca numai bucurii. Indreapta-l pe calea cea dreapta pe sotul meu sa se mai linisteasca si sa aiba grija de familie, si pe mine indreapta-ma spre calea cea dreapta, ajuta-ma sa-mi implinesc visele si sa ajung acolo unde mi-am pus in gind. Vreau foarte tare sa ajung la tine, dar nu stiu cind va fi asta, cu ajutorul tau poate voi ajunge. Ajuta-ma, Sfinta Matrona, ajuta-ma…..

 74. Iti multumesc Sf. Matrona pentru ca te-ai rugat lui Dumnezeu si ne-a dat un copil, dar te implor din nou roaga-te lui Dumnezeu sa-mi ierte toate pacatele si sa ma lecuiasca de aceasta boala cu care ma chinui de 20 de ani si ii chinui si pe cei dragi. Sufleteste sunt zilnic cu tine. Ma voi starui sa ma duc din nou la moastele tale si sa te cuprind din nou si cu trupul numai ajuta-ma, te implor.

 75. Sfinta Matronusca, ajuta-ma sa ma impac cu sotul meu, sa crestem copilul impreuna, sa fim o familie unita si sa ne sustinem reciproc, ajuta-ne sa putem achizitiona un camin al nostru! Iti multumesc pentru tot ajutorul de pina acum si te rog sa ne tii parintii sanatosi si sa-l rogi pe bunul Dumnezeu sa ne ierte greselile noastre!

 76. Sfinta Matronusca te rog ajuta-ma ca familia mea sa fie sanatoasa, ma rog sa-mi gasesc viitorul sot si sa gasesc un serviciu si sa-l rogi pe bunul Dumnezeu sa ne ierte greselile noastre!

 77. Sfinta Matronusca iti multumesc din suflet ca prin rugaciunea ta sfinta Bunul Dumnezeu mi-a daruit un copilas pe care l-am asteptam muti ani, acum ma rog de sanatate pentru scumpul nostru Daniel si pentru parintii mei!

 78. SFANTA MATRONUSCA, AJUTA-MA SA MA CASATORESC CU SUFLETUL MEU PERECHE CAT MAI CURAND. AMIN!

  • Hristos a Inviat! Vreau sa trimit un acatist prin email la Sfanta Matrona. Imi puteti recomanda o adresa?
   Va multumesc!

   • Adevărat a înviat!
    Adresa mănăstirii este:

    Intercession Pokrovsky Monastery
    Moscow
    Russia

    Adânci doriri de mântuire,
    Echipa Sfinți și icoane

 79. Sfinta Matrona ajuta-ma te rog frumos din tot sufletul sa se uneasca familia noastra cum a fost odata. Ajuta-ma sa am de lucru ca sa ma pot duce acasa sa-mi vad fratii si pe taticul. Iarta-ne greselile. Intr-un ceas bun. Multa fericire toturor.

 80. Sf. Matronusca iata-mi gresalele noastre, am o singura dorinta in viata aceasta sa fiu mamica…. daruieste-ne un copilas sanatos….. ca nu mai avem puteri si bani sa umblam pe la medici. Cred in puterea ta si ma rog la tine…… auzi-ne rugaciunile noastre…

 81. Santa Cuvioasa Matrona iti multumesc! Te iubesc!

 82. SF. MATRONUSCA, ROAGA-TE PENTRU FIUL MEU VEACESLAV, PENTRU CURATIREA SUFLETULUI, LUMINAREA MINTII, CASATORIE FERICITA SI INTOARCERE CU BUNATATE SI CREDINTA, CATRE APROAPELE LUI!

 83. Sf. Matrona, iarta-ma ca pana acuma nu prea am stiut de tine. Rugandu-ma tie preaslavita putere, ajuta-ma sa scap de toate bolile care ma chinuie si sa am puteri sa-mi gasesc un loc de munca si sa am alaturi un suflet pereche bun cu care sa ma pot sa ma inteleg in toate. Te rog ajuta toata familia mea sa fie sanatoasa si fericita. Iarna-ne greselile. Intr-un ceas bun. Multa fericire toturor.

 84. Sf. Matrona! ajuta-ma te rog sa ma un copil, sa ma impac cu sotul, sa nu ne mai certam. Ajuta-ma te rog sa-mi fie intoarse datoriile si sa le pot si eu pe ale mele intoarce. Ajuta-ma te rog sa scap de toate problemele de judecati, si sa pot iesi din tara sa ajung la mormintul sfintiei tale. Iarta-mi greselile te rog.

 85. SF. MATRONA, ROAGA-TE PENTRU MINE CA BUNUL DUMNEZEU SA-MI IERTE PACATELE FACUTE CU VOIE SI FARA DE VOIE, LUMINEAZA-I MINTEA, INIMA SOTULUI MEU ANDRIAN, FA-L CA SA FIE MAI BUN, MAI IERTATOR, MAI RABDATOR, SA FIE UN SOT SI UN TATA BUN SI IUBITOR. ROAGA-TE PENTRU FETITA NOASTRA ADELA CA SA FIE SANATOASA SI SA INVETE BINE LA SCOALA. ROAGA-TE PENTRU TOATA FAMILIA MEA. MULTUMIM DOMNULUI PENTRU TOT CE AVEM. AMIN.

 86. SF. MATRONUSCA, ITI MULTUMIM CA TE ROGI PENTRU NOI TOTI PACATOSII. TE
  ROG MATRONUSCA ROAGA-TE LUI DOMNUL PENTRU SOTUL MEU ANDRIAN SA NU MAI BEIE ALCOOL, SI INMOAIE-L LA INIMA SI SUFLET SA FIE MAI BUN SI MAI BLIND CU FAMILIA LUI. ITI MULTUMIM DIN SUFLET CA IESTI ALATURI DE NOI SI NE AUZI INTOTDEAUNA RUGAMINTELE. IARTA-NE P-U TOT

 87. SF. MATRONUSCA, ITI MULTUMIM CA ESTI ALATURI DE NOI, EU ITI SIMT PREZENTA ZI DE ZI SI NOAPTE DE NOAPTE. LUMINEAZA-L SI INBUNEAZA PE SOTUL MEU ANDRIAN LA INIMA, LA SUFLET SI LA CHIP. DIN SUFLET TE ROG, ROAGA-TE LA DOMNUL CA SOTUL MEU SA NU MAI BEA ALCOOL SI SA SE LASE DE PATIMA BAUTURII PENTRU TOTDEAUNA. SA FIE LINISTE SI PACE IN FAMILIA SI CASA NOASTRA. IARTA-NE PENTRU TOT SI DOAMNE AJUTA LA TOATA LUMEA SI NOUA. AMIN.

 88. Sfanta Matrona, desi am auzit de tine abia de foarte putin timp, simt ca te cunosc din totdeauna. Te rog ca din bunanatea Ta nesfarsita sa ma ajuti pe mine, sotul meu si familia noastra, sa fim sanatosi si sa avem o viata frumoasa si linistita. Binecuvanteaza-ne Sfanta Maicuta Matrona, sa fie totul bine la controlul medical de acum si la toate cele care vor urma. Fii alaturi de noi in fiecare clipa a vietii noastre. Ai grija de noi si nu ne lasa niciodata…..Amin

 89. Sf. Matriona, ajuta-ma sa-mi gasesc si eu jumatatea mea ca sa-mi pot forma o familie, sa pot avea si eu copii ca sa-mi bucur si eu parintii mei… Binecuvinteaza-ne, Sf. Matriona si da-ne sanatate familiei noastre si la toata lumea… AMIN

 90. Matuska Matrona, ajuta-ma te rog roaga la Dumnezeu pentru mine si ajutati-ma dati-mi de lucru sa pot face bani sa scap de datorii si saracire, nu mai am puteri sa indur atata foame si necaz, am obosit de atata retraeala, te rog din suflet indura-te de noi si fa o minune in viata noastra…

 91. SFINTA MATRONA ROAGA-TE LUI DOMNU PENTR MINE PACATOS CE SUNT SI PENTRU FAMILIEA MEA SA FIM SANATOSI SI LA TOTI ORTODOCSI CREDINTA PUTERNICA IN DOMNU

 92. SFANTA MATRONA, TU STII DE CE AM NEVOIE EU SI FAMILIA MEA. ROAGA-TE TE ROG SI PENTRU NOI. AMIN! MULTUMESC!

 93. Sf MATRONA, STII DE CE AM NEVOIE EU SI FAMILIA MEA. ROAGA-TE LA DOMNUL SI PENTRU NOI. MULTUMESC!

 94. Sfinta Matrona,roaga-te lui Dumnezeu pentru noi. Roaga-te lui Dumnezeu si pentru mine sa ma ajute sa-mi gasesc persoana potrivita pentru a intemeia o familie. Roaga-te Sfinta Matrona sa ma invredniceascca sa am familie fericita. Fii alaturi de noi pacatosii si nu ne lasa la vreme de necaz!

 95. Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi Sfinta Matrona! Roaga-te si pentru mine sa-mi daruiasca omul potrivit pentru casatorie,sa ma invredniceasca sa am o familie. Iti multumesc pentru rugaciunile tale. Nu ne lasa pe noi la vreme de necaz.

 96. Sfinta Matrona, roaga-te Maicii Domului lui Isus Hristos tatalui nostru Dumnezeu sa ma ierte de pacate. Te rog mult sa-mi trimiti intelepciune de care am nevoie si sanatate familiei mele. Trimite-mi, aleasa Domnului, oameni intelepti in viata mea care sa ma ajute sa ies din intunaciunea in care ma simt. Ajuta-ma, Sfinta Matrona, sa-mi gasesc o munca buna si sa-mi gasesc adevarata fericire pe acest pamant, sa-mi trimiti cu voia Bunului Dumnezeu persoana care sa ma iubeasca asa cum sunt. Celor care sunt bolnavi trimite-le sanatate, copiilor orfani damilie. Fii cu mine mereu si nu ma lasa niciodata…. Amin


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: