Sfântul Chesarie de Nazianz, fratele Sfântului Ierarh Grigorie Teologul (9 martie)

Sfântul Chesarie a fost fratele mai mic al sfântului Grigorie Teologul (pomenit pe 25 ianuarie) şi fiu al sfintei Nona (pomenită pe 5 august) şi al sfântului Grigorie de Nazianz cel bătrân (pomenit la 1 ianuarie).

El urmă, ca şi fratele său, şcolile din Cezareea, Palestina şi Alexandria, cunoscând pe sfinţii Atanasie cel Mare (pomenit la 18 ianuarie) şi Antonie cel Mare (pomenit la 17 ianuarie). Se desăvârşi în ştiinţa medicinei, care cuprindea pe atunci atât bolile trupeşti, cât şi legătura lor cu sufletul; fiind o vreme doctor şi chestor al finanţelor publice la curtea de la Constantinopol sub împăraţii Constant, Iulian şi Valens şi ţinând cu tărie credinţa ortodoxă în timpul ereziilor din acea vreme. Din această dregătorie, sfântul putu să împartă bogate milostenii celor în nevoie, însă curând urmă pilda fratelui său şi se retrase din dregătorie, dăruindu-şi viaţa lui Dumnezeu şi scrisului.

Împodobit din belşug cu virtutea şi cu faptele cele bune, se mută în cămările cele de Sus în anul 369, lăsând întreaga sa avere săracilor.

Published in: on 9 martie, 2012 at 15:26  Lasă un comentariu  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://sfintisiicoane.wordpress.com/2012/03/09/sfantul-chesarie-de-nazianz-fratele-sfantului-ierar-grigorie-teologul-10-martie/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: